vrijdag 14 mei 2010

Zuiders kruidenbrood (2)


gemaakt 14 mei

De broodmachine moest doorwerken vanavond, niet alleen brood kneden en laten rijzen, maar ook afbakken. Dit is een van de eerste broden die ik zo'n 13 jaar geleden toen ik m'n eerste BBM (inmiddels staat de derde er) net had al heb gemaakt. en het is nog steeds een lekker brood (en het staat nu heerlijk te geuren achter me).

Het is een simpel recept, en natuurlijk ook simpel om te maken (een andere keer ga ik er een vlecht mee maken, maar nu toch maar even op de "luie" manier).

Je hebt nodig:

500 gram bloem, 10 gram zout, 10 gram suiker, 10 ml olijfolie, 1,5 el Italiaanse/Provencaalse kruiden, 2 tl tijm, 300 ml water, 6 gram gist.

Alles in de broodmachine, en bakken maar.
Lekker met kaas, tomaat, gebakken ei, bij soep, enzovoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen