gemaakt op 26 mei
Dit brood heeft wel wat weg van een brioche, er is natuurlijk veel minder boter, en geen ei in gebruikt, dus het specifieke "vettige/smeuïge" van de brioche heeft het niet, maar het is wel erg smakelijk.
450 gram bloem, 5 ml zout, 15 boter in blokjes, 7,5 ml gist, 1 el basterdsuiker, 55 gram gedroogde kokos, 5 ml vanillesuiker, ca. 2,75 dl melk
Deeg maken, laten rijzen. Broodvorm voor 900 gram invetten. Deeg terugslaan, langwerpig brood van vormen, in vorm plaatsen. Afdekken en 45 minuten tot 1 uur laten rijzen tot het net boven de vorm uitkomt. Oven voorverwarmen op 200 graden. Brood besmeren met melk, een paar keer insnijden met een scherp mes. Brood ca. 30 minuten bakken. Na ca. 20 minuten afdekken met aluminiumfolie. Brood is gaar als het hol klinkt als je er op klopt. Af laten koelen.
Het brood kan ook in de BBM gemaakt worden, gebruik dan 3 dl melk en 7,5 ml zout!
Lijkt me leuk om te proberen, maar het is een beetje droog als ik het recept lees, zou je de hoeveelheid vocht kunnen toevoegen ?
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie. Er is ca. 2,75 dl melk nodig, ik heb het er bijgezet.
BeantwoordenVerwijderen