maandag 17 mei 2010

Gegratineerde asperges


gegeten op 16 mei
deelname aan het foodblogevent mei

De Belgische asperges waren heerlijk. Ik vind het altijd een beetje jammer om ingewikkeld te doen met zoiets lekkers als asperges, dus deze keer had ik gekozen voor gegratineerde asperges, met zalm en gebakken krieltjes erbij. Niet moeilijk, wel heerlijk! Voor 2 personen:
1 kg asperges, peper, 150 gr. geraspte Hollandse gatenkaas

Schil de asperges en kook ze gaar. Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenvaste schotel. Smelt de boter en schenk deze over de asperges. Strooi er iets peper over en de geraspte kaas. Plaats de schotel onder de grill en laat het gerecht een bruin korstje krijgen. I.p.v. zalm kun je natuurlijk ook lekkere dikke plakken ham erbij doen.

En omdat T. geen asperges lust kreeg hij een lekkere maïskolf.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen