woensdag 19 mei 2010

Ui-kerriebrood (4)



Gemaakt op 19 mei

Dit recept stond in een boek dat ik eigenlijk weg wilde doen, maar voor dit projectje toch eens beter doorkeek. En maar goed ook, want het was een superlekker brood.

500 gram bloem, 7 gram gist, 2 tl suiker, 1 tl zout, 1,5 tl kerriepoeder, snufje paprikapoeder, 2,5 dl melk, 50 gram gesmolten, afgekoelde boter

Maak deeg van de ingrediënten, laat het rijzen. Sla door en kneed er
2 gesnipperde uien door. Vorm een brood op bakpapier op de bakplaat, snijd de bovenkant van het brood een aantal keren met een scherp mes is, en bestrijk het met 1 eierdoor, lostgelopt met 1 el melk

Dit leverde een klein, behoorlijk kleverig deeg op. Laat ca. 1 uur rijzen op een warme plek, het brood zal ongeveer verdubbelen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood ca. 45 minuten tot het mooi bruin en gaar is.

Het brood heeft een mooie, zachtgele kleur en de structuur is bijna cake-achtig.




Aanvulling: De volgende dag bleek het brood nog sappiger te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen