donderdag 13 mei 2010

rabarbermuffins


We hadden rabarber gekregen, maar daar zijn niet zoveel fans van hier in huis (eigenlijk 2 van de 4), dus ik wilde er iets anders mee doen. Het werden rabarber muffins. De rabarberliefhebbers vonden ze te weinig naar rabarber smaken, 1 rabarber-hater vond ze niets, de andere vond ze lekker fris. Dus ... misschien een idee om een restje rabarber op te maken. De muffins waren wel wat droog, volgende keer doe ik er meer rabarber doorheen.

290 gr bloem, 1,5 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout, 60 gr witte suiker, 60 gr bruine suiker, 1 ei, 120 ml melk, 60 ml olie, 1 theelepel amandelsmaakstof, 200 gr rabarber (volgende keer neem ik meer)

Verwarm de oven op 190 graden. Vet een muffintray in (12 gaten) of gebruik papieren vormpjes. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop het ei in een andere kom met de melk, olie en de amandelsmaakstof. Schil de rabarber en snij in kleine stukjes. Voeg al roerend het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng totdat alles net vermengd is. Schep de stukjes rabarber er doorheen verdeel het deeg over de vorm. Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten