dinsdag 11 mei 2010

Gevlochten brioche


Ik krijg de smaak van het zelf broodbakken weer helemaal te pakken.
9 mei heb ik deze heerlijke brioche gemaakt. Harstikke vet deeg, maar toch goed te vlechten.

Deeg in de bbm gemaakt van: 90 ml melk, 3 eieren, 125 gram zachte boter, 4,5 el suiker, 3/4 tl zout, 425 gram bloem, 2,25 tl gist

Sla het deeg terug op een met bloem bestoven werkvlak en laat het een paar minuten rusten. Verdeel het dan in drie stukken. rol elk stuk tot een dun koord van 45 tot 50 cm lang. Leg ze op bakpapier op een bakblik. Leg de koorden over elkaar.

Vlecht vanuit het midden naar beiden kanten toe. laat circa 1 uur rijzen.



Bestrijk met 1 eidooier, losgeklopt met 1 tl water en strooi er 2 el geschaafde amandelen over.
Verhit de oven voor op 180 graden, en bak het brood ca. 40 minuten.

print dit recept

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen