zondag 23 mei 2010

Engels boerenbrood (7)


Dit is een van de mooiste broden die ik tot nu toe gemaakt heb, het ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens heerlijk!

Deeg maken van 700 gram bloem, 10 ml zout, 25 gram boter in blokjes, 7 gram gist, 5 ml suiker, ca. 4 dl warm water, melk en bloem voor de afwerking.
Laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Sla het deeg door op een met bloem bestoven ondergrond, snijd er 1/3 vanaf. Vorm van beide delen grove ballen en leg elke bal op een bakplaat. dek af en laat de ballen opeen warme plek rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.

Druk elke bal een beetje plat en leg de kleinste op de grootste. Steek een met bloem bestoven steel van een houten lepel door het midden van beide deegporties en maak het gat iets groter met je vingers. laat het geheel dan 5-10 minuten rusten.

Verwarm de oven over op 220 graden. Bestrijk het brood lichtjes met melk en bestuif het met wat bloem. Snijd beide delen rondom en gelijkmatig in met een scherp mes. Bak het brood 30-35 minuten tot het goudbruin is en hol klinkt als je op de onderkant klopt.


gemaakt en gegeten 23 mei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten