dinsdag 11 mei 2010

Prei- en banaanrolletjes met kaassaus


300 gram pikant belegen kaas, 4 (niet te grote) bananen, 4 dunne preien, 16 plakken ham, 2 el grove msoterd, 20 gram boter, 30 gram bloem, ca. 3 dl melk

Kaas raspen, bananen halveren, prei in stukken snijden (ongeveer net zo groot als de halve bananen) en even voorkoken. Plakken ham besmeren met mosterd, om banaan en prei heen rollen. In een lage ovenschaal leggen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Witte saus maken van boter, bloem en melk. peper en 250 gram geraspte kaas erdoor roeren. Saus over de rolletjes verdelen en de rest van de geraspte kaas erover strooien. Op het rooster in het midden van de oven de rolletjes in ca. 30 minuten bruin en heet laten worden. Lekker met aardappelpuree met wat Italiaanse kruiden erdoor.

gegeten op 9 mei

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen