vrijdag 28 mei 2010

Huevos a la Flamenca


gegeten op 27 mei

Een mooie naam, voor een aardig gerechtje (het betekent zigeuner-eieren). Let er alleen op dat de eieren niet te hard worden, dan zijn ze niet zo lekker meer.

150 gr plakjes salami, 1 ui, 1 teentje knoflook, 5 takjes peterselie, 2 el olie, 1 blik tomatenblokjes, 1 tl bouillonpoeder, 1 tl suiker, 8 eieren, 4 schaaltjes inh. 2 dl

Oven voorverwarmen op 220 graden. Salami in reepjes snijden, ui en knoflook snipperen, peterselie fijnknippen. In hapjespan 1 el olie verhitten. Salami ca. 3 minuten. fruiten, uit pan nemen en apart houden. Rest olie toevoegen. Ui 3 minuten fruiten, tomatenblokjes met sap, knoflook toevoegen. Bouillonpoeder erbij, met suiker en cayennepeper. Ophalfhoog vuur in laten koken tot dikke saus (ca. 8 minuten). Ovenschaaltjes invetten. Saus over schaaltjes verdelen. Boven kommetje ei breken en op saus laten glijden, zo in elk schaaltje 2 eieren laten glijden. Salami over schaaltjes verdelen. In midden van oven 20-25 minuten bakken tot ei gestold is. Voor opdienen bestrooien met peterselie. Serveren met warm chiabattabrood en roomboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen