maandag 3 mei 2010

maaltijdtomatensoep met gehakt



gegeten op 1 mei

Eigenlijk een heel simpele soep, maar wel smakelijk, en erg snel klaar. Lekker met een restje van de bolletjes van donderdag met kruidenboter, even onder de grill.

2 uien, 2 el olie, 250 gram gehakt, blik tomaten (gepureerd), 2 vleesbouillontabletten, 1 pot witte bonen in tomatensaus (850 gram), 200 gram diepvries sperziebonen, 2 tl paprikapoeder, peper, 50 gram kleine pasta

Uien snipperen. In pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en in ca. 3 minuten rulbakken. Toevoegen: tomatenpuree, witte bonen, bouillontabletten, sperziebonen, paprikapoeder, peper en 1/2 1 water. Aan de kook brengen. Pasta erdoor roeren, ca. 15 minuten zachtjes koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen