Dit zijn heerlijke, sappige broden. Lekker bij soep, een buffet, of als lunch.
Je hebt nodig:
450 gram bloem, 6 gram gist, 4 el olijfolie, 10 ml zout, 1 el suiker, 260 ml water. Maak hiervan deeg, laat het rijzen, sla het terug en verdeel het in tweeën. Rol elke helft van het deeg uit tot een ovale plak.
Fruit tijdens het rijzen 2 grofgesnipperde uien in wat boter. Laat afkoelen.
Verdeel de uisnippers over de deegplakken, bestrooi vervolgens met ca. 200 gram geraspte goed belegen kaas.
Ze hoeven nu niet meer te rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broden 30-40 minuten tot ze gaar en mooi bruin zijn.
Je kunt er ook kleine broodjes van maken: 9 a 10 stukjes deeg (van 80-90 gram) uitrollen tot een ovaal. 12-15 minuten bakken op 220 graden.
De broden zijn heel goed in te vriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten