zondag 16 mei 2010

banaan-noten-kaneelrol (3)


Van dit brood had ik al heel lang een knipseltje liggen, dus dankzij m'n projectje is het eindelijk een brood geworden.

Je hebt nodig:

1 losgeklopt ei, 3-3,5 el melk, 1 geprakte rijpe banaan, 1 el zachte boter, 1 el suiker, 1 tl zout, 270 gram bloem.
Maak hier een deeg van, laat het rijzen. Doorslaan, uitrollen tot een lap, de breedte van een kleine broodvorm.

Besmeren met 1 el zeer zachte boter. daarna bestrooien met een mengsel van:
2 el bruine suiker, 1/2 tl kaneel, 3 el gehakte walnoten


Dit oprollen, goed dichtknijpen en in de ingevette broodvorm leggen met de naad naar onderen. Dit was wel een zielig klein rolletje vond ik.

Gelukkig was het na 1 uur rijzen behoorlijk gegroeid.

Wat boter over de bovenkant strijken en daarna 30-35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

2 opmerkingen: