zaterdag 29 mei 2010

Saucijzenring (10)


gegeten 29 mei

Deeg maken van: 225 gram bloem, 3 gram gist, 5 ml zout, 7,5 ml suiker, 130 ml water, 50 gram boter

Laten rijzen. Intussen boven een droge koekepan het vlees van 350 gram saucijsjes uit de velletjes drukken en rulbakken tot het zijn kleur heeft verloren. Doe er dan een in blokjes gesneden paprika, of gesnipperde ui bij en bak alles nog enkele minuten. Giet het vocht goed af en laat het afkoelen. Klop intussen een ei door 125 ml crème fraiche. Schep het mengsel door het vlees. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Verdeel er het afgekoelde vlees-mengsel over en rol de lap stevig op. De gevulde deegrol tot een ring vormen en op de ingevette bakplaat leggen. Of in een ingevette rijstring doen. Bak de ring ca. 35 minuten in het midden van de hete oven (220 graden).

Dit brood was niet helemaal gelukt, het smaakte lekker, maar kwam niet goed uit de vorm, ook het vormen van de rol ging niet goed, het deeg was dan ook behoorlijk vet. Als ik het nog eens maak, neem ik 250 gram bloem. In het oorspronkelijke recept stond 150 ml water, gelukkig dat ik al wat minder genomen had, anders was het helemaal niet te hanteren geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen