woensdag 19 mei 2010

jambalaya met kip en rijst


gegeten op 18 mei

400 gram kipfilet in blokjes, peper, boter, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 paprika, 1 blik tomaten, 0,5 liter bouillon (misschien wat meer), 300 gram, risottorijst, 1 blikje tomatenpuree, 125 gram reepjes spek

De spekjes uitbakken in de boter, kip toevoegen en bruin bakken. Het vuur lager draaien en de gesnipperde ui, knoflook en in blokjes gesneden paprika toevoegen en meefruiten. De tomaten laten uitlekken en kleinsnijden. Het sap opvangen. De rijst toevoegen, roeren, even meebakken en de bouillon, tomatenpuree en het tomatensap erbij roeren. De rijst in afgesloten pan op laag vuur in ca. 15 minuten gaar stomen. Stukjes tomaat door de gare massa roeren. Op letten dat het niet droogkookt en aanbakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen