woensdag 5 mei 2010

Chocoladerol


5 mei een extra dagje vrij, dus weer tijd om een brood te bakken.

Het deeg is weer gemaakt in de broodbakmachine

250 ml melk, 45 gram poedersuiker, 5 gram zout, 45 gram gesmolten boter (afgekoeld), 495 gram bloem, 5 gram gist; voor de vulling: 100 gram bittere chocolade in stukjes (of chocoladedruppels), 1 losgeklopt ei

Kneed het deeg, laat evt. rijzen als het niet in de bbm gemaakt wordt. Stort op een met bloem bestoven werkvlak of bakmat, kneed door, voeg de chocolade toe en kneed tot dit goed verdeeld is (evt. nog weer 5 minuten kneden in de bbm). Bol het deeg eerst op en maak een lange worst en vorm hier een rol van, stop het uiteinde eronder. Laat ongeveer 45 minuten rijzen onder plasticfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Bak de rol in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin, evt. afdekken met aluminiumfolie als de korst te donker wordt. Af laten koelen op een rooster. In punten gesneden serveren.



print dit recept

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen