vrijdag 12 maart 2010

vissoep



gegeten op 10 maart

Een heerlijke soep (zonder de vis trouwens ook erg lekker als voorgerecht of zomers licht soepje)

400 gram wit- visfilet, 1 grote gesnipperde ui, 2 aardappels in blokjes, 3 el olijfolie, 250 gr. soepgroenten, 1 blik gepelde tomaten, 2,5 dl witte wijn, 1 laurierblaadje, 2 tl Italiaanse keukenkruiden, 2 visbouillontabletten, 50 gr. geraspte oude kaas

In grote pan olie verhitten. Ui, aardappelblokjes en soepgroenten al omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: tomaten met vocht, wijn, laurierblaadje, kruiden, bouillontabletten en 1 liter water. Soep aan de kook brengen en met deksel op de pan ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Laurierblaadje eruit halen. Soep pureren met staafmixer. Visblokjes toevoegen en in ca. 8 minuten zachtjes gaar koken. Geraspte kaas aan tafel over borden soep verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen