woensdag 3 maart 2010

3 kazencake

28 februari was een kookdagje. Ik had het boek de Cakes van Sophie uit de bieb, dus daar wilde ik iets uit proberen.
Eigenlijk zijn bijna alle hartige cakes uit het boek gemaakt van hetzelfde basisrecept, dus daar kun jezelf nog wel meer mee variëren. De eerste poging was lekker, maar niet helemaal gelukt omdat ik ipv bloem met bakpoeder, bakmeel had gebruikt, er had dus meer bakpoeder door gemoeten, dan was de cake beter gerezen, nu was het een platte koek, maar wel een lekkere platte koek! In de vertaling staat dat je gist moet gebruiken, maar dat is dus fout, levure chimique is bakpoeder, als het goed is zit er in de 2e druk een inlegvel met deze aanpassing.

De basis:
3 eieren, 150 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 dl zonnebloemolie, 1,25 dl volle melk, 100 gram geraspte gruyere, snufje zout, snufje peper

Cakebeslag: eieren, bloem en bakpoeder, zout en peper door elkaar kloppen met garde. Al kloppend olie en verwarmde melk toevoegen. Gruyere erdoor mengen. In dit geval komt er nog bij: 100 gram bleu, fijngeprakt, 100 gram goudse kaas in blokjes.
Cakevorm invetten en bekleden met bakpapier (lange kanten wat laten overhangen, korte kanten hoeven niet met bakpapier).
Oven op 180 graden voorverwarmen. Circa 45 minuten bakken. 10 minuten laten afkoelen, met bakpapier eruit tillen.

Lekker voor bij borrel, maar ook prima in het lunchpakket!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten