vrijdag 12 maart 2010

couscoussalade



gegeten op 6 maart

1/2 liter bouillon, 250 gr. couscous, 50 gr. rozijnen, 4 trostomaten, 1 dunne prei, 150 gr. belegen kaas, e el citroensap, e el olijfolie, 1 knoflookteentje, versgemalen peper, 1 el gedroogde munt, 1 tl ketoembar

breng de bouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous erdoor, laat wellen. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de prei in smalle ringetjes. Snijd de kaas in blokjes.
Klop een dressing van citroensap, olie, knoflookteentje, munt, ketoembar en peper nar smaak. Roer de couscous los met een vork en roer er de dressing door. Schep de tomaat, prei en kaas erdoor. Tot gebruik in de koelkast bewaren. Je kunt dit heel goed een dag van te voren maken, de volgende dag is het nog lekkerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen