maandag 8 maart 2010

broccoli-kip gratin


gegeten op 4 maart

Het sausje is zoooo lekker!

750 gr. aardappelen, peper, 2 flinke struiken broccoli, 400 gr. kipfilet, 0,5 l. kippenbouillon, 1 dl mayonaise, 1 bekertje zure room, 1 tl grove mosterd, 10 bieslooksprietjes, 3 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 100 gr. geraspte jong belegen kaas.

De aardappels bijna gaarkoken, afgieten en in plakjes snijden. De broccoli in roosjes verdelen en samen met de kip in de bouillon 4 min. zachtjes laten koken, dan de broccoli er met een schuimspaan uitnemen. De kip nog 12 min. zacht laten koken. De kip uit de pan nemen en in blokjes snijden. De kip en broccoli over een hoge schaal verdelen. Een sausje kloppen van de mayonaise, zure room, mosterd, bieslook, peterselie en knoflook. Op smaak maken met peper. Het sausje over de kipmassa gieten. De schaal met de plakjes aardappel dakpansgewijs afdekken en bestrooien met de kaas en paneermeel. Hier en daar kleine klontjes boter leggen. De gratin in een warme oven (180 graden) en in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen