woensdag 3 maart 2010

drie-in-de-pan of dikkerdjes




gegeten op 27 februari

In kookboeken heet dit drie-in-de-pan (terwijl ik er toch echt altijd 4 tegelijk kan bakken), maar wij noemen dit dikkerdjes. Is dat een typisch Amsterdamse woord? ik weet het niet. In ieder geval zo 1x per jaar lekker om te eten.

500 gram zelfrijzend bakmeel, 1 tl zout, 6 dl melk, 1 ei, 100 gram rozijnen, 1 geraspte appel, boter om te bakken

Meel met het zout vermengen, kuiltje maken, ei en grotoste deel van de melk schenken. Van het midden uit roerend een dik beslag maken terwijl de rest van de melk toegevoegd wordt, dat als een brede band van de lepel loopt. Rozijnen en appel erdoor roeren. In de boter koekjes bakken. Langzaam gaar en aan weerskanten goudbruin bakken, pas keren als de bovenkant bijna opgedroogd is. Met poedersuiker en (ahorn)stroop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen