vrijdag 19 maart 2010
kip in pindasaus
gegeten op 16 maart
400 gram kipfilet, 3 el olie, 2 uien (in halve ringen), 1,25 tl kerrie, 2 el tomatenpuree, 300 ml bouillon, 1/2 el tijm, 1/2 el peterselie, 2 laurierblaadjes, 1/2 kop pindakaas
Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie en bak de kip bruin. Voeg de uien toe en bak tot doorschijnend zijn. Voeg kerrie en tomatenpuree toe, roer dit glad en voeg de bouillon toe, breng een de kook en voeg de kruiden toe, laat dit sudderen tot de kip gaar is. Voeg de pindakaas toe en roer alles goed dooreen. Met rijst, en bijv. roerbakgroente of sperziebonen.
Dit is trouwens ook een heerlijke bbq saus, gebruik dan 150 ml bouillon
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten