vrijdag 19 maart 2010

biefstukreepjes met kastanjechampignons en lof


gegeten op 15 maart

Voor 2 personen:

4 plakjes rauwe ham, 200 gram biefstuk in reepjes, 200 gram kastanjechampignons in plakjes, 2 struikjes (rood)lof, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 el rozemarijn, 1 el balsamico-azijn, zeezout, peper

Haal de blaadjes van de lof los. Verhit 1,5 el olie. Pel de knoflook en prik hem aan een vork. Haal de knoflook ca. 1/2 minuut door de hete olie. Bak de ham ca. 1/2 minuut in de olie. Voeg de biefstuk toe en bak het vlees rondom snel bruin. Roerbak de champignons ca. 2 minuten mee. Schep op een warm bord. Doe de rest van de olie en de roodlof in de pan in roerbak alles ca. 2 minuten. Voeg de rozemarijn en azijn toe, roer goed door tot wat van de azijn verdampt is. Verdeel de gebakken lof over 2 borden, schep het vlees erop. Bestrooi licht met zeezout en peper. Lekker met tagliatelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen