donderdag 25 maart 2010

auberginepuree/griekse champignons


gegeten op 22 maart

1 aubergine (ca. 250 gr.), 1 el olijfolie, mespuntje chilipoeder, 1 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1/2 teentje knoflook, 2 tl citroensap, zout en peper, 1/8 liter crème fraîche, 1 el fijngehakt korianderblad (of peterselie)

Prik de aubergine rondom in met een vork. Leg de aubergine op een plat bord en verhit: onafgedekt ca. 4 min. op 700 Watt. Laat de aubergine afkoelen.
Roer intussen de olie en de specerijen in een schaaltje door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en verhit: afgedekt ca. 2 min. op 700 Watt. Roer vervolgens het citroensap erdoor. Snijd de afgekoelde aubergine open en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met het specerijenmengsel in een foodprocessor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Klop de crème fraîche en de helft van het fijngehakte korianderblad erdoor. Schep de dipsaus in een schaaltje en garneer met de rest van het blad.

250 gr. champignons, 1 tl citroensap, 1 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, mespuntje oregano, mespuntje tijm, stukje laurierblad, mespuntje ketoembar, zout en peper

Borstel de champignons schoon en besprenkel ze met het citroensap. Snijd grote door midden. Roer in een grote schaal de olie, de tomatenpuree en alle kruiden door elkaar. Verhit het kruidenmengsel: afgedekt ca. 1 minu. Op 700 Watt. Roer de champignons door het kruidenmengsel en verhit weer: afgedekt 3-4 min. op 700 Watt. Laat de champignons in het vocht afkoelen. Serveer de champignons in het vocht en geef er stokbrood bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten