woensdag 3 maart 2010

Eend in sinaasappelsaus met luxaflexaardappels

gegeten op 28 februari


We hadden nog 2 heerlijke eendenfilets in de vriezer liggen uit de Auchan in Roncq, dus daar werd het weer eens tijd voor.
Gemaakt met een simpele sinaasappelsaus: 3 sinaasappels dik schillen, partjes tussen de velletjes uitwippen, sap opvangen, 1 sinaasappel uitpersen. Eend aan de vetkant insnijden:

In een hete koekenpan eerst de vetkant uit laten smelten (ca. 8 minuten), dan omdraaien en 4-6 minuten bakken. Warm houden onder aluminiumfolie. Vet weggieten. De pan blussen met het sap. 2 el vloeibare honing toevoegen, beetje laten inkoken. Partjes sinaasappel verwarmen in de saus. Kruiden met peper. filets in vrij dikke plakken snijden. Saus erover lepelen.

Erbij hadden we lofsla met picalilly (niet zo'n succes, dus dat is eenmalig) en luxaflex aardappels, ja ik weet ook niet hoe ik ze anders zou moeten noemen! Per persoon 3 kleine aardappels schoonboenen en om de 5 mm insnijden, niet helemaal doorsnijden.
het is handig om te snijden op een lepel, zodat je de aardappels niet helemaal door snijdt.

aardappels bestrijken met 5 eetlepels olijfolie vermengd met 2 teentjes knoflook
Circa 45 minuten bakken in een oven van 200 graden. Af en toe nog even bestrijken met wat extra olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten