maandag 13 augustus 2012
kokospudding
Lekkere kokospudding uit een behoorlijk bejaard boek: Desserts voor elk seizoen door Wiebe Andringa (1988).
45 gram maïzena, 5 dl melk, 40 gram suiker, 45 gram gemalen kokos, evt. wat geraspte chocolade voor de garnering
Maak de maïzena aan met een scheutje van de melk. Breng de rest van de melk met de suiker en de kokos in een pan op laag vuur aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de maïzena aan de melk toe en laat de vla zachtjes koken tot hij gebonden is. Spoel een puddingvorm om met koud water. Schenk de vla in de vorm en laat de pudding in de koelkast opstijven en door en door koud worden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
kan het ook zonder maïzena??
BeantwoordenVerwijderenZonder maizena wordt het geen pudding, dan is het melk met suiker en kokos-smaak.
BeantwoordenVerwijderenhet is zooooooo lekkerrr SUPER BEDANKT!
BeantwoordenVerwijderen