zondag 30 mei had ik heel lekkere broodjes met een hart van chocolade gemaakt.
Je hebt nodig:
250 gram bloem, 2 el boter, 0,5 tl zout, 2 el suiker, 0,75 tl gist, 2 losgeklopte eieren, 3 el melk
Deeg maken en laten rijzen. Doorslaan op een met bloem bestrooid werkvlak en verdelen in 8 porties van 65 gram. De porties uitrollen tot rechthoeken van 7 x 10 centimeter, enkele chocoladedruppels erop verdelen (ik heb er uiteindelijk meer opgedaan, totaal is circa 50 gram nodig).
Het deeglapje eromheen wikkelen en goed sluiten. Op een bakplaat leggen, 40 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 graden en de broodjes 12-15 minuten laten bakken tot ze goudbruin zijn. Op een rooster laten afkoelen. Vers zijn ze het lekkerst, de volgende dag iets droger, maar nog steeds heel smakelijk.