1 rode ui,
2 takjes tijm,
110 g zachte geitenkaas, 175 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl zout,
0.5 tl versgemalen peper, 1
ei,
2 el melk,
1 tl grove mosterd
Verwarm de oven voor op hetelucht 190 °C. Pel de ui en
snijd hem in halve ringen. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de
geitenkaas in blokjes. Meng het bakmeel met de ui, de helft van de kaas, de
tijm, het
zout en de peper. Roer het ei los met de melk en de
mosterd. Voeg het aan het meelmengsel toe en kneed het tot een samenhangend
deeg. Vorm van het deeg een langwerpig brood, leg hem op bakpapier op de
bakplaat en druk hier de rest van de geitenkaas in. Bestrooi het brood met
bakmeel en bak het in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een
rooster afkoelen.
Meerdere tegelijk bakken en invriezen!
Ook lekker met stukjes jong belegen kaas ipv zachte geitenkaas.