maandag 13 augustus 2012
Gekarameliseerde ui
3 rode uien, scheutje olijfolie, 4 knoflooktenen, 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker, 3 el balsamico azijn
Verhit de olie in een pan. Snijd de uien in vieren. Voeg de uien bij de olie, samen met de knoflookteentjes (ook in vieren gesneden). Doe een deksel op de pan en kook 12-15 minuten, af en toe roeren, tot de uien zacht zijn. Voeg de suiker toe, dek weer af en laat ca. 10 minuten heel zacht koken, totdat de uien beginnen te carameliseren. Voeg evt. wat water toe zodat de uien niet verbranden. Voeg de azijn toe, roer goed door. Dek weer af en laat ca 15 minuten koken totdat het meeste van de azijn verdwenen is en de uien plakkerig zijn. Roer er wat water door om de aanbaksels los te krijgen.
Lekker bij een kaastaart.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten