zondag 31 juli 2011
Broccolicurry met kokos
Normandische kip
boter, 4 kipfilets, 2 handappels (in dunne schijfjes), scheut pineau de charentes (of calvados), 6 flinke eetlepels crème fraiche
Verhit boter in een koekepan en bak de kipfilets bijna gaar. Verhit in een andere pan ook wat boter en bak daar heel langzaam de appelschijfjes tot ze zacht en goudbruin zijn.Haal de kip uit de pan, schenk de pineau bij de bakboter en voeg als het uitgebruist is de crème fraiche toe, roer tot een gladde saus. Leg de kip erin, verdeel de appelschijfjes erover en laat nog even goed doorwarmen tot de kip gaar is.
saus van verse tomaten en mozzarella
Nog een heerlijk gerecht uit Delia's vegetarische favorieten.
salade van rijst met feta
risotto met rucola
Varkenshaas met kerriesaus
500 gram varkenshaas (in dikke plakken gesneden), 50 gram boter, 2 el kerrie, 4 tl bloem, 2 dl bouillon, 2 dl slagroom, evt. amandelschaafsel
Verhit de boter in een koekepan en bak hierin het vlees 4 min. Neem het uit de pan.
Roer de kerrie en de bloem en daarna de bouillon en de room door de bakboter, tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg het vlees toe aan de saus en laat alles 5 min. sudderen.
Lekker met haricots verts of broccoli en rijst. De saus is ook erg lekker bij karbonade
Sfinciuni
vulling: 1 kleine ui, gesnipperd, 100 gr. venkelknol in kleine stukjes, 175 gr. achterham in blokjes, 3/4 bakje champignons in plakjes, 3 el olie, 1 teentje knoflook, 125 gr. feta/ricotta of verse roomkaas, 100 gr. Huttenkase, 1 losgeklopt ei, 4 takjes peterselie, 8 blaadjes verse basilicum,
Brood: 450 gram bloem, 10 ml gist,4 el olijfolie, 10 ml zout, 1 el suiker, 250 ml water
Maak deeg, laat het ongeveer 1 uur rijzen.
Maak intussen de vulling: In een koekepan 2 el olie verhitten. Ui ca. 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Venkel toevoegen, ca. 5 min. zachtjes meebakken. Ham toevoegen en nog ca. 5 min. meebakken. het mengsel in een kom scheppen en koud laten worden. In dezelfde koekepan de rest van de olie verhitten. Champignons in ca. 5 min. lichtbruin bakken. Uit de pan scheppen en koud laten worden. Feta in kleine stukjes snijden, aan uimengsel toevoegen samen met champignons, Huttenkase, ei, zout en peper. Peterselie en basilicum erboven fijnknippen. Door elkaar mengen.
Intussen de oven voorverwarmen op 175 graden. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot een cirkel van 24 cm en de vorm ermee bedekken. De vulling op de helft van het deeg verdelen, ca. 2 cm van de rand vrijlaten. deeg dubbelklappen, randen indrukken en randje dubbelvouwen. In het midden van de oven het brood in ca. 45 min. bruin bakken. In stukken snijden.
Franse amandelcake
visschotel met aardappel en tomaat
750 gram aardappelen, in stukken gesneden, 1 ui, gesnipperd, 3 tomaten, in stukjes, 400 gram visfilet in stukken, 1 el citroensap, 25 gram boter, 1 teentje knoflook, 1,5 tl Franse tuinkruiden, peper
Aardappelen in ca. 15 min. bijna gaar koken. Vis besprenkelen met 1/2 el citroensap. Boter verhitten. Ui ca. 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: vis, tomaat, kruiden en peper, ca. 5 min. meebakken. Aardappelen en rest citroensap toevoegen. Aan de kook brengen. Met deksel op pan in ca. 7 min. zachtjes gaar stoven.
vakantie eten
vrijdag 1 juli 2011
aardappelsalade met sperziebonen en makreel
1 makreel (ca. 350 g), 4 sjalotten, gesnipperd, 4 el balsamico-azijn, 1 1/2 el grove mosterd, 8 el olijfolie, 4 hardgekookte eieren, bosje peterselie (20 g), fijngesneden, 800 g aardappelen,
600 g sperziebonen
Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Marineer de sjalot 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Meng
met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over 4 borden. Schep bollen van het makreelmengsel op de salade.
Bron: Allerhande