175 gram zachte boter, 175 gram fijne kristalsuiker, 3 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 4 el melk, 4 volle el chocolade-hazelnootpasta (evt. 50 gram grof gehakte hazelnoten)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe boter, suiker, eieren, meel, bakpoeder, kaneel en melk in een kom. Klop alles tot een licht en luchtig beslag. Giet driekwart van het beslag in de vorm en strijk glad. Schep de chocoladepasta hierop, niet uitspreiden! Schep de rest van het beslag erop en roer met een vleespen, prikker, of achterkant van een lepel een paar cirkels door het beslag. Strijk weer glad.
(strooi er nu de noten over als je die gebruikt). Bak 50-60 minuten tot de cake meegeeft als hij zachtjes wordt ingedrukt, dek evt. af meet aluminiumfolie als de cake te snel bruin wordt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en leg hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Een geslaagde cake, ook zonder de extra hazelnoten.
Recept van de BBC, geen foto gemaakt (het was op voordat we er erg in hadden).
woensdag 27 maart 2013
donderdag 7 maart 2013
Romige pasta met vis
400 gram tagliatelle, 2 dl room, 250 gram gerookte zalmblokjes, 100 gram garnalen, 3 preien, fijngehakte dille, scheutje olie
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de olie, snij de prei in smalle ringen en fruit de prei tot ze zacht is. Voeg de room en dille toe en breng aan de kook. Schep de zalm en garnalen erdoor en haal van het vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer meteen.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de olie, snij de prei in smalle ringen en fruit de prei tot ze zacht is. Voeg de room en dille toe en breng aan de kook. Schep de zalm en garnalen erdoor en haal van het vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer meteen.
Abonneren op:
Posts (Atom)