maandag 13 augustus 2012

kokospudding



Lekkere kokospudding uit een behoorlijk bejaard boek: Desserts voor elk seizoen door Wiebe Andringa (1988).

45 gram maïzena, 5 dl melk, 40 gram suiker, 45 gram gemalen kokos, evt. wat geraspte chocolade voor de garnering

Maak de maïzena aan met een scheutje van de melk. Breng de rest van de melk met de suiker en de kokos in een pan op laag vuur aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de maïzena aan de melk toe en laat de vla zachtjes koken tot hij gebonden is. Spoel een puddingvorm om met koud water. Schenk de vla in de vorm en laat de pudding in de koelkast opstijven en door en door koud worden.

3 opmerkingen:

  1. kan het ook zonder maïzena??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zonder maizena wordt het geen pudding, dan is het melk met suiker en kokos-smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het is zooooooo lekkerrr SUPER BEDANKT!

    BeantwoordenVerwijderen