donderdag 17 juli 2014
Kipsalade met tonijndressing
Ook al weer zo'n heerlijke, zomerse salade
150 gram sperzieboontjes, 1 blik reuzenbonen, 400 gram blokjes kipdijfilet (gebakken), 1/2 komkommer, 250 gram kerstomaten, 3 el olfijolie, 2 el citroensap, zeezout, 1 krop romaine sla, 4 hardgekookte eieren, 2 bosuitjes, evt. wat olijven. Dressing: 1 blik tonijn in water (185 gram), 2 el kappertjes, 3 el mayonaise, 1 el citroensap, 125 gram zure room
Kook de sperzieboontjes beetgaar, laat afkoelen. Spoel de reuzenbonen af en laat uitlekken. Snijd de komkommer in stukjes en de tomaten in tweeën. Meng bonen, kip, komkmmer, tomaten, olie en citroensap. Breng op smaak.
Dressing: laat de tonijn uitlekken, prak deze fijn. Meng de rest (behalve kappertjes) erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Leg de slabladeren op een schaal. Verdeel de salade erover. Garneer met partjes ei, reepjes bosui en evt. olijven. Schep de dressing erop.
salade met kip en grapefruit
Een frisse salade, door de grapefruit heel anders dan anders
Voor 2 personen:
200 gram kipdijfilet, olijfolie, 3 tl rozemarijn, zeezout, 1 rode grapefruit, 1 blikje borlottibonen, 1 blikje boterboontjes, 1 rode ui, klein zakje gemengde sla, 50 gram blauwe kaas
Snijd de kip in stukje, bak een paar minuten in wat olijfolie, samen met de rozemarijn. Schip de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Pel de ui en snijd in smalle partjes.
Meng de bonen, sla en ui door elkaar. Druppel er een beetje olfijolie op. Verdeel de kip, grapefruit en kaas erover.
salade met blauwe kaas
250 gram broccoli, 400 gram penne, 3 el olijfolie, 2 el citroensap, 100 gram noten (gehakt), beetje bieslook, 100 gram rucola, 150 gram blauwe kaas (grof verkruimeld), zeezout
Verdeel de broccoli in kleine roosjes/stukjes. Kook de pasta, laat de broccoli ca. 5 minuten meekoken. Giet af.
Meng de pasta en broccoli met de rest van de ingrediënten.
Lekker simpel maar toch erg lekker. Ideaal met deze warmte!
Zalm-geitenkaastaart
Een heerlijke taart uit Gizzi's keukenmagic. In het boek staat dat de taart voor 4 personen is, wij hebben hem met 3 personen opgekregen.
De bakvorm die zij gebruikt is te klein (ik heb 24 cm gebruikt) en het is ook nodig om een dichte vorm te gebruiken ipv een springvorm (de bodem die volgens het recept gemaakt wordt is erg dun en de kans op lekken is dan heel groot).
Abonneren op:
Posts (Atom)