maandag 8 februari 2010

Zuurkoolsoep


gegeten op 8 februari

Omdat ik geen idee had wat dit zou zijn, ben ik het gaan maken en het was erg lekker!

200 gram blokjes spek, 1 el boter, 250 gram sjalotjes (evt in stukken gesneden), 2 teentje knoflook, 2 tl paprikapoeder, 1 el bloem, 1,25 l bouillon, 500 gram zuurkool, 1 blaadje laurier, 1 gerookte worst, crème fraiche

Het ontbijtspek in de boter in 5 minuten krokant bakken. Uitjes en knoflook toevoegen, 10 minuten meebakken. Paprikapoeder en bloem erover strooien en 2 minuten meebakken. Bouillon er al roerend bij schenken en aan de kook brengen. Zuurkool en laurier toevoegen, 20 minuten koken. Leg de worst in de soep en houd het 15 minuten tegen de kook aan. Haal de worst uit de soep, snij in plakjes en doe weer terug. Schep aan tafel wat crème fraiche op de soep. Lekker met brood om te dopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten