maandag 22 februari 2010

broccoli-maistaart met tomaat-geitenkaassalade


gegeten op 18 februari

750 gr broccoli, zout, 1 el olijfolie, 5 plakjes bladerdeeg, 1 el paneermeel, 150 gr magere salami (blokjes), 1 blikje mais, 3 eieren, 1 dl room, 100 gr pittige geraspte kaas

Blancheer de broccoli 3 min. en spoel met koud water af. Verwarm de oven voor op 230 graden, laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm (27 cm) in. Beleg met het bladerdeeg. Strooi het paneermeel over de bodem. Schep broccoli, salami en mais door elkaar en doe dit in de vorm. Klop eieren, room met peper los en schep de kaas erdoor. Schenk dit over het broccolimengsel. In ca. 35 min. Lichtbruin en gaar bakken. 10 minuten laten staan en in punten snijden. Het is belangrijk om magere salami te gebruiken omdat er anders veel te veel vet vrijkomt.

De salade was gemaakt van stukjes tomaat, een restje zachte geitenkaas, restje olijven en als dressing de olie die bij de olijven zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten