dinsdag 16 februari 2010

Stromboli

gegeten op 16 februari


450 gram bloem, 7,5 ml gist, 1 el zeezout, 3 el olijfolie, 320 ml water. Vulling: 2 el olijfolie, 2 bolletjes mozzerella, grof gehakt, 4 handjes verse basilicum, 125 gram belegen kaas in blokjes van 1 cm, 100 gram bacon in grove stukken, 2,5 ml zeezout, olijfolie om te besprenkelen


Maak een deeg van de eerste 5 ingrediënten. Laat 1 uur rijzen. Uitrollen tot plak 33x28 cm, 0,5-1 cm dik. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet bakpapier heel licht in. Verdeel de mozzerella en basilicum over het deeg. Blokjes kaas en bacon erover. Oprollen als een Zwitserse rol, de einden eronder stoppen. Bedekken en 10 minuten laten rusten. Overbrengen op bakpapier en met een vleesvork op diverse plekken doorprikken tot op de bodem. Heel licht bestrijken met olie en besprenkelen met het zout. 30-35 min bakken tot goudbruin en gaar (misschien wat langer). Op rooster af laten koelen.




Dit recept heb ik ingezonden voor het foodblog-event van maart: Buffet

2 opmerkingen:

  1. Mjam. Ziet er góed uit! En handig ook, voor op een buffet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van maart! De samenvatting van deze maand is te lezen op: http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010.html

    BeantwoordenVerwijderen