maandag 22 februari 2010

Penne met saucijzenballetjes


gegeten op 21 februari

Een recept uit de Foodies, helaas was er veel minder saus dan er op de foto in het blad getoond werd. De saus was wel erg lekker, dus een volgende keer 1,5 keer maken. T. had weer geholpen, was erg gezellig! Het recept is al aangepast.

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 el olie, 300 gram gekruide saucijsjes, 1 rode peper, 1 blikje tomatenpuree, 1,5 blik tomatenblokjes, 1,5 el Italiaanse kruiden, 1 el tijm, 175 gram mozzarella, suiker, 350 gram penne, 150 gram diepvries erwten

Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan. Druk het worstmengsel als balletjes uit het vel. Doe dit in de pan. Bak circa 5 minuten. Neem de balletjes uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bradvet. Roer de toamtenpuree erdoor en fruit hem kort mee. Giet de tomatenblokjes en 250 ml bouillon erbij. Breng aan de kook. Roer de kruiden erdoor. Laat afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Kook de pasta. Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem in kleine stukjes. Voeg de erwtjes, tijm, en balletjes worst aan de saus toe en laat ca. 5 minuten verder koken. Breng de saus op smaak met 1 tl suiker en zout en peper. Giet de pasta af, meng hem met de saus en de mozarella. Bestrooi met grof gemalen peper.

bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten