vrijdag 26 februari 2010

Shoarmasoep met groente


gegeten op 23 februari

500 gr. shoarmavlees, 5 kleine uien, 2 teentjes knoflook, 50 gr. boter, 1 el paprikapoeder, 2 tl tijm, 2 vleesbouillontabletten, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 300 gr. diepvries sperziebonen, 1/8 1 crème fraiche, cayennepeper

Snipper de uien grof en pers de knoflook uit. Verhit de boter in een pan en fruit de ui ca. 3 min., voeg het vlees en de knoflook toe en bak het vlees rondom bruin. Snijd de paprika's in reepjes. Strooi de paprikapoeder en de tijm over het vlees, roer de paprika en de sperziebonen erdoor en schenk er 1 liter water bij, verkruimel de bouillontabletten erover. Breng de soep aan de kook en laat de groenten zachtjes gaar worden in ca. 20 min. Verdeel over borden, schep er wat crème fraiche op en maak op smaak met zout en cayennepeper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen