zondag 14 februari 2010

kruidige gehakttaart


gegeten op 9 februari

Het lievelingsgerecht van T. Hij zou deze taart het liefst elke week eten!

1 kleine ui, 350 gram gehakt, 3 el paneermeel, 1,5 el peterselie, 2 el ketjap manis, 2 el tomatenketchup, 1 tl worcestershiresaus, 5 plakjes bladerdeeg, lage taartvorm 27 cm

Bladerdeeg laten ontdooien. verwarm de oven voor op 230 graden. vet de bakvorm in. Ui heel fijn snipperen, samen met gehakt, paneermeel, 1 el peterselie, ketjap, tomatenketchup, worcestershiresaus goed door elkaar mengen. Vorm bekleden met bladerdeeg, gehaktmassa erin verdelen. Bladerdeeg dat uitsteekt over gehaktmengsel vouwen. In midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Rest van peterselie erover strooien.

1 opmerking:

  1. Dit vandaag gemaakt en het was heerlijk! Heb er ook een foto van op mijn blog geplaatst,gaan we zeker eens vaker maken!

    BeantwoordenVerwijderen