vrijdag 26 februari 2010

kokos-chocoladecakejes


Deze week heb ik vrij, dus vanmorgen nog even iets lekkers gebakken.

100 gram vloeibare (of zachte) boter, 100 gram suiker, 30 gram geraspte kokos + wat extra voor garnering, 2 eieren, 100 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 50 gram chocolade druppels, chocoladepasta voor garnering

Oven voorverwarmen op 200 graden. 8 muffingaten bekleden met papieren cakevormpje.

Boter met suiker kloppen, eieren toevoegen, door elkaar kloppen, geraspte kokos er ook doorheen mengen. Chocoladedruppels met zout toevoegen, door elkaar mengen. Bakmeel toevoegen en zo snel mogelijk door elkaar mengen (met een lepel!). Mengsel verdelen over vormpjes. In 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen. Besmeren met chocoladepasta en hier kokos over strooien.

het recept komt uit "Koken met Karin", ik heb het wat aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten