T. had weer geholpen, we hebben een recept uit de foodies gemaakt. Erg lekkere preisoep, onder een dakje van bladerdeeg.
400 gram prei in ringetjes, 1 el olie, 2 groente-bouillonblokjes, 2 el mosterd, 4 velletjes bladerdeeg, 1 ei, 50 gram geraspte oude kaas
Prei ca. 5 minuten in de olie bakken, bouillon, mosterd en 1 l kokend water toevoegen. Het geheel een half uur laten koken op laag vuur. Pureren met staafmixer. Bladerdeeg laten ontdooien. Soep in ovenvaste kommen doen. Afdekken met bladerdeeg, goed tegen de soepkom aandrukken. Het ei loskloppen en het bladerdeeg hiermee besmeren, bestrooien met kaas. 15 a 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Alles was natuurlijk gloeiheet omdat de koppen met soep 20 minuten in de oven hadden gestaan.
Ik had er ook nog kruiden stokbroodjes bij gebakken, alleen een foto van de voorbereidingen gemaakt.
Met dit recept heb ik meegedaan met het foodblog event februari
Prei ca. 5 minuten in de olie bakken, bouillon, mosterd en 1 l kokend water toevoegen. Het geheel een half uur laten koken op laag vuur. Pureren met staafmixer. Bladerdeeg laten ontdooien. Soep in ovenvaste kommen doen. Afdekken met bladerdeeg, goed tegen de soepkom aandrukken. Het ei loskloppen en het bladerdeeg hiermee besmeren, bestrooien met kaas. 15 a 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Alles was natuurlijk gloeiheet omdat de koppen met soep 20 minuten in de oven hadden gestaan.
Ik had er ook nog kruiden stokbroodjes bij gebakken, alleen een foto van de voorbereidingen gemaakt.
Met dit recept heb ik meegedaan met het foodblog event februari
Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van deze maand !
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit, en Foodies kennende zal het ook wel heerlijk smaken :)
De samenvatting is te lezen op:
http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/03/samenvatting-foodblogevent-februari.html
Een prachtige, rijkelijk met kaas bedekte vol-au-vent! Top. Hopelijk doe je ook weer mee met de FBE uitdaging van deze maand (voor het geval je nog niet uitgenodigd bent). Meer informatie: http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010verjaardagsbuff.html
BeantwoordenVerwijderen