maandag 22 februari 2010

Brownies


Ik weet niet hoe vaak ik dit recept al gemaakt hebt, in ieder geval blijft het in de smaak vallen. Ik heb het ooit gevonden op een Amerikaanse website, onder de naam: MMMM better brownies! Het fijne is dat er geen gedoe is met chocolade smelten, maar dat er cacao in gebruikt wordt (ook een stuk slanker trouwens). Voor de variatie had ik er witte chocoladedruppels door gedaan, het unanieme oordeel was: de gewone zijn nog steeds het lekkerste!

115 ml olie, 200 gram suiker, zakje vanille suiker, 2 eieren, 75 gram bloem, 40 gram cacao, 1/4 theelepel baking powder, 1/4 theelepel zout, evt. 1/2 kop walnoten, chocoladedruppels o.i.d.

Oven op 180 graden voorverwarmen. Olie, suiker en vanille mengen. Eieren toevoegen, goed kloppen. Bloem, cacao, bakpoeder en zout in andere kom mengen, geleidelijk aan eiermengsel toevoegen tot het goed gemengd is. Evt. de noten toevoegen. Bakvorm van ca. 24 x 17 cm invetten of bekleden met aluminiumfolie. Mengsel hierin doen, 30-35 minuten bakken. De bovenkant moet knapperig zijn, maar binnenin moet het nog wat nattig zijn. Dus niet als bij een Nederlandse cake helemaal gaar bakken!
gemaakt op 21 februari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten