maandag 8 februari 2010

gepofte aardappelen met prei en kaas



gegeten op 1 februari.

ik had het eerste deel van Keukengeheimen van Delia Smith uit de bieb gehaald, en daar stond dit heerlijke gerecht in.

2 dunne preitjes, 150 gram kruidenkaas, 4 grote gepofte aardappels, 2 el room, geraspte oude kaas


Oven voorverwarmen op 180 graden. Prei in de lengte in tweeën snijden, hele dunne ringetjes snijden. Roomkaas in kom doen, aardappels in de lengte doormidden snijden (bescherm je handen als ze nog heet zijn) en schep het middelste van de aardappels in de kom met roomkaas, voeg de room toe en prak alles door elkaar. Vul de aardappels hiermee, strooi er eerst de prei en dan de geraspte kaas over, druk een beetje aan. Leg de aardappels op de bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas borrelt.

Lekker met roerbakgroente

Geen opmerkingen:

Een reactie posten