woensdag 26 september 2012

gebakken makreel in pittige saus





200 ml kippenbouillon,  1 el hoisinsaus, 2 el ketjap manis, 1 dunne prei, in dunne ringetjes, 1 el suiker, 4 kleine makreelfilets met vel, 2 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 el gembersiroop, 2 teentjes knoflook, geperst, scheutje sweetchilisaus, 2 tl allesbinder, 2 el fijngesneden korianderblaadjes

Meng de bouillon, hoisinsaus, ketjap, sweet-chilisaus en gembersiroop, prei en suiker in een kom. Maak met een scherp mes in de velkant van de makreelfilets een aantal ondiepe, diagonale inkepingen, ± 3 cm van elkaar. Dep de visfilets droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de visfilets ± 2 min. aan elke kant. Neem de filets voorzichtig uit de olie en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak in dezelfde pan de sjalotjes en knoflook zachtjes ± 1 min. Voeg het fondmengsel toe en breng alles aan de kook. Bind de saus licht. Verdeel de visfilets over de borden en schep de saus erover. Bestrooi met de koriander. Lekker met witte rijst of noedels.

Gebaseerd op een recept van Delicious.
gegeten 20 september

Geen opmerkingen:

Een reactie posten