1 blik witte bonen (840 gr.), potje zwarte boontjes (400
gr.), 1 prei, 1 kleine komkommer, 3 tomaten, peterselie, 2 blikjes tonijn in
olie, 2 tl mosterd, 3 el citroensap, 2 tl Italiaanse keukenkruiden, 1 tl witte
basterdsuiker, peper, 1 teentje knoflook,
In een grote zeef de bonen onder koud stromend water
afspoelen en laten uitlekken. Prei heel dun snijden in halve ringetjes.
Komkommer in kleine stukjes snijden. 2 tomaten in kleine stukjes snijden, 1 in
partjes. Boven slakom tonijn afgieten, op een bord tonijn in stukjes verdelen.
Aan tonijnolie toevoegen: mosterd, citroensap, kruiden, basterdsuiker,
peterselie en peper. Knoflook erboven uitpersen. Tot een sausje kloppen. Erdoor
scheppen: bonen, prei, tonijn, tomaatstukjes en komkommer. Minstens 1 uur in de
koelkast zetten.
Salade goed doorscheppen en garneren met olijven en
tomaatpartjes. Lekker met bruin stokbrood
Ergens in juli gegeten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten