300 g zilvervliesrijst, 300 g sperziebonen, 250 g winterpeen, in halve plakjes, 300 g varkensfiletlapjes à la minute, 4 el zonnebloemolie, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 el maizena, 2 el sojasaus, 6 el gembersiroop, 1 bakje cherry tomaten (250 g)
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen en peen 3 min. Giet af. 2. Snijd de filetlapjes in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. Neem uit de wok. 3. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de sperziebonen, peen en knoflook 3 min. Meng de maizena, sojasaus en gembersiroop en schenk bij de groenten. Voeg het vlees, de tomaten toe. Verwarm nog 2 min. Serveer met de rijst.
Een recept van Albert Heijn, beetje aangepast.
gegeten 12 september
Geen opmerkingen:
Een reactie posten