100 gr. rozijnen, 150 gr. peultjes, 1 blik kidneybonen, 1
blik maïs, ½ krop ijsbergsla, 150 gr. geraspte oude Goudse kaas, 1 sjalotje,
1/8 liter slagroom, 4 el kwark, 1 el wijnazijn, peper
Week de rozijnen ca. 10 min. in warm water, giet ze af en
dep ze droog. Kook de peultjes 2 min. giet ze af en laat ze onder koud stromend
water afkoelen, laat uitlekken. Spoel de bonen en de maïs in een zeef onder
koud stromend water af en laat ze uitlekken. Snijd de sla in reepjes. Meng
rozijn, peultjes, bonen, maïs, sla en kaas door elkaar. Snipper het sjalotje
heel fijn. Klop de slagroom dik vloeibaar en klop sjalotsnippers, kwark, azijn,
zout en peper erdoor. Geef de saus apart bij de salade.
gegeten op 20 augustus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten