Ik heb voor een brood gekozen met een aantal ingrediënten die niet bij de supermarkt te koop zijn:
versgemalen volkorenmeel (Korenmolen De Windotter, IJsselstein), glutenpoeder (toko), tarwevlokken (De Eekhoorn, biologische kraam op de markt). De rest is natuurlijk wel gewoon bij de supermarkt te koop, maar de belangrijkste, daar moet je even voor op pad.
Maak deeg van 350 gram volkorenmeel, 5 ml zout, 2,5 ml suiker, 15 gram boter, 3,5 gram gist, ca. 2,25 dl lauw water, evt. 5 ml glutenpoeder
extra: melk om te bestrijken en 2 el gebroken tarwevlokken
Laat het deeg rijzen tot ongeveer dubbel volume. Sla het door op een met bloem bestoven ondergrond en kneed nogmaals door. Vorm een bol of langwerpig brood. Laat dit nogmaals rijzen tot dubbel volume. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bestrijk de bovenkant van het brood lichtjes met melk en strooi de tarwevlokken erover. Bak 15 minuten, verlaag de temperatuur tot 200 graden en bak nog 15-20 minuten tot het brood lichtbruin gekleurd en gerezen is. Laat afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten