Thee is een fijnproeversdrank, die uitstekend past bij allerlei voedingsmiddelen.
Net zoals een wijn wordt gekozen om de smaak van bepaalde soorten voedsel te accentueren, kan ook thee worden afgestemd op bepaalde zoete of hartige onderdelen van het menu.
Voor een goede combinatie van smaken en een gastronomische ervaring moeten de verschillende soorten thee zorgvuldig worden gekozen.
In het volgende lijstje staan wat ideeën welke theesoorten bij welke maaltijden of afzonderlijke etenswaren passen.
Ontbijt (brood, kaas, jam, enzovoort): Yunnan, Ceylon, Indonesische, Assam, Terai, Travancore, Niligiri, Kenya, Darjeeling
Lichte hartige maaltijden:
Yunnan, Lapsang Souchong, Ceylon, Darjeeling, Assam, groene theeën, oolongs
Gekruid voedsel:
Keemun, Ceylon, oolongs, Darjeeling, groene theeën, jasmijn, Lapsang Souchong
Sterke kaassoorten:
Lapsang Souchong, Earl Grey, groene theeën
Vis:
Oolongs, gerookte theeën, Earl Grey, Darjeeling, groene theeën
Vlees en wild:
Earl Grey, Lapsang Souchung, Kenya, jasmijn
Gevogelte:
Lapsang Souchong, Darjeeling, oolongs, jasmijn
Theetijd:
Alle theeën
Na de maaltijd:
Witte en groene theeën, Keemun, oolongs, Darjeeling
Probeer eens te experimenteren, het zal je zeker bevallen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten