zondag 20 maart 2011

Appel-kwarkcarré en kersencake

P en B zijn rond dit weekend jarig, dus 2 lekkere dingen gemaakt voor bij de koffie/thee:


Kersencake

1 l pot kersen zonder pit, 4 eieren, 200 gram zachte boter, 200 gram suiker, 200 gram bloem

In zeef kersen laten uitlekken. Springvorm van 24 cm invetten. Oven voorverwarmen op 175 graden. Eieren splitsen. In kom boter en suiker in ca. 10 minuten zacht en romig kloppen. Dooiers er 1 voor 1 door kloppen. Bloem erboven zeven. Door elkaar scheppen. Eiwit in aparte kom stijfkloppen door cakedeeg scheppen. Helft van deeg in springvorm doen. Kersen erover verdelen. Rest van deeg erover verdelen. In midden van oven in ca. 75 min. gaar en goudbruin laten worden. Rand van vorm meteen verwijderen.

Appel-kwarkcarré

8 plakjes bladerdeeg, 2 el rozijnen, 2 stevige appels, 5 el suiker, 1 ei, 100 gram kwark, 2 tl kaneel, 2 el paneermeel

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng ze met de rozijnen en 2 el suiker. Klop het ei los. Door elkaar mengen: kwark, helft van ei, 3 el suiker, en kaneel. Leg bakpapier op de bakplaat. Hierop van 4 plakjes bladerdeeg 2 rechthoekige lappen maken. Randen vochtig maken en goed vastplakken. Paneermeel erover strooien. Kwarkmengsel erover verdelen, ca. 1 cm van randen vrijhouden. Op kwark appelmengsel scheppen. Van andere 4 plakjes bladerdeeg ook 2 rechthoekige lappen maken. Deze in lengte dubbelvouwen en met schaar om de ca. 1 cm inknippen. Deeglappen weer openvouwen en op appelmengsel leggen. Randen vochtig maken en op onderste deeglappen vastdrukken. Deeg bestrijken met rest van ei. Appelcarres 1 richel onder het midden in ca. 25 minuten goudbruin en gaarbakken. Op taartrooster laten afkoelen en in 8 stukken snijden.



2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er heerlijk uit. Ik ben dan ook gek op kersen ;) Ik ga je volgen.

    Groetjes Pauline

    www.uitpaulineskeuken.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heel mooi en lekker uit Tonia...Bewaar voor mij ook zo'n lekker stuk van dit appelgebak.
    cor

    BeantwoordenVerwijderen