zondag 13 maart 2011

Gehaktballetjes met sperziebonen en perzik



het wordt weer een beetje voorjaar, dus een lekker fris gerecht!

350 gram gehakt, peper, 2 tl mosterd, 1 el melk, 3 el cornflakes of chips, 25 gram boter, 1/2 blik perzik schijfjes, 450 gram sperziebonen, 2 tl bouillonpoeder

In kom doen: gehakt, peper, mosterd en melk, chips er boven verkruimelen. Goed door elkaar kneden en kleine balletjes vormen. In braadpan margarine verhitten. Gehaktballetjes in ca. 5 min. rondom bruinbakken. Perziken afgieten en 2 dl vocht afmeten, evt. aanvullen met water. Aan gehaktballetjes toevoegen: sperziebonen, bouillonpoeder en perzikvocht. Met deksel op pan sperziebonen in ca. 15 minuten gaar koken. Perzik in stukjes snijden en door gehaktmengsel scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen